InstallQ

ERKEND elektricien
06 55 333 013

Keukeninstallatie

Keukeninstallatie

Bij nagenoeg iedere verhuizing gaat de keuken op de schop.

Doorgaans wordt er een technische tekening aangeleverd waarop staat waar alle aansluitpunten voor elektra, (gas), water, afvoer en afzuiging dienen te komen.

Stopcontacten boven het werkblad worden niet ingetekend. Daar zult u zelf alert op dienen te zijn. Meestal blijkt dat er extra stopcontacten moeten komen op een eigen groep in de groepenkast. Denk hierbij aan vaatwasser, Quooker, combimagnetron of inductiekoken.

Hoe gaat de extra bedrading lopen van de groepenkast tot aan de keuken? Kan dat door de muur, via een kruipruimte, via plafond? In sommige gevallen zal de groepenkast uitgebreid of vernieuwd moeten worden. Wij denken graag met u mee.

keukeninstallatie elektricien breda
inductiekoken aansluiten

Inductiekoken

Voor inductiekoken is zelfs een 5-aderige bedrading nodig naar de groepenkast, met daarin een kookgroep of krachtgroep. Zie ook inductiekoken.

Interesse in een keukeninstallatie?

Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

aansluiten keukenapparatuur breda

Verleggen gas- en waterleidingen

Naast het aanpassen van de elektra kunnen wij indien gewenst de gas- en waterleidingen verleggen. Als alle voorbereidingen zijn getroffen kan de keuken geplaatst worden.
In veel gevallen wordt de volgende apparatuur niet aangesloten:

  • inductiekookplaat;
  • gastoestel;
  • close-in boiler / Quooker.

Het is telkens weer een teleurstelling als dit op de dag van plaatsen aan u verteld wordt. Laat uzelf van tevoren goed informeren wat u kunt verwachten bij het plaatsen van de keuken.

Scroll naar boven