InstallQ

ERKEND elektricien
06 55 333 013

Groepenkast vervangen of uitbreiden

Groepenkasten en veiligheid

De groepenkast is voor de veiligheid in uw woning enorm belangrijk. Niet voor niets worden regelmatig de (NEN1010) normen aangescherpt.

Tegenwoordig moeten er naast de groepen/stoppen die u beschermen tegen de gevaren bij overbelasting of kortsluiting ook aardlekschakelaars aanwezig zijn die u beschermen bij zogenaamde lekstromen. Ook een hoofdschakelaar is verplicht, waarmee het gehele elektrische circuit in één handeling spanningsloos gemaakt kan worden. Toch zijn er nog legio huizen voorzien van oude groepenkasten zonder aardlekschakelaars en/of zonder hoofdschakelaar.

 

aarding van de groepenkast breda
groepenkast laten installeren breda

Toenemend stroomverbruik

Ondanks het feit dat er steeds meer energie zuinigere apparatuur op de markt komt, neemt ons stroomverbruik toe. Gemiddeld 4,5% per jaar.

Warmtepomp, inductiekookplaat, infra rood panelen, inbouw koffiezetapparaat, close-in boiler, Quooker, elektrische oven, combimagnetron, sauna, jacuzzi, elektrische vloerverwarming, elektrische terrasverwarmer, E-bike, laadpaal voor de elektrische auto, etc.; we hebben steeds meer elektrische apparaten in huis.

Beste moment om een groepenkast te vervangen

Konden we vroeger nog uit de voeten met een groepenkast met 3 groepen. Met het huidige verbruik en de aangescherpte veiligheidsnormen is een groepenkast met 10 groepen geen uitzondering meer.

Een goed moment om de groepenkast te vervangen is tijdens de verbouwing van uw woning, keuken of badkamer. Of bij het plaatsen van zonnepanelen, warmtepomp of laadpaal. 

Wilt u enkel en alleen uw oude groepenkast laten vervangen door een veilige aan de huidige normen geteste groepenkast dan is dat eenvoudig, snel en verrassend goedkoop te regelen.

Direct prijsopgave

Heeft uw groepenkast een tekort aan groepen? Heeft u meer elektrische apparaten dan er groepen zijn? We helpen u graag hierbij.
Maak een paar foto’s van uw groepenkast en wij kunnen direct een prijsopgave geven. U kunt ook kijken bij onze tarieven voor een indicatieprijs.

groepenkast installateur breda

Uitbreiding van de groepenkast

Is uitbreiding van uw groepenkast noodzakelijk, dan kan een bezoek aan huis wenselijk zijn. Dan worden met u de situatie en wensen doorgenomen en besproken.

Extra leidingen aanleggen

Moeten er extra leidingen gelegd worden naar bijvoorbeeld de keuken, extra stopcontacten geplaatst worden? Als wij de situatie gezien hebben, krijgt u een prijsopgave van de geplande werkzaamheden.

Scroll naar boven