Inductiekoken

 

Koken op inductie wordt steeds populairder. Helemaal omdat de overheid ook wil dat we

overschakelen van gas op elektriciteit.

 

Het grootste voordeel van koken op inductie is het feit dat het energiezuinig is. Sterker, het

is de meest energiezuinige manier van koken.

 

De energie die gebruikt wordt bij het koken op inductie heeft een rendement van ongeveer

80-90%. Dit is een enorm verschil met koken op gas waarbij een rendement van slechts

50-60% behaald wordt.

 

Nadeel van koken op inductie is dat er een aparte elektriciteitsgroep aangelegd dient te

worden in de groepenkast. Deze extra groep kan in sommige gevallen een kookgroep

zijn. Voor een betere verdeling van de stroom verdient een krachtgroep de voorkeur. Is

ietsje duurder, maar niet altijd realiseerbaar*.

Van de groepenkast tot aan de kookplaat zal een 5-aderige kabel gelegd moeten worden.

In de keuken wordt een Perilex-aansluiting(stopcontact) gemonteerd.

 

Heeft u een keuken gekocht inclusief plaatsing, dan wordt in 90% van de gevallen de

kookplaat niet aangesloten. Heel begrijpelijk maar wel een (financiële) tegenvaller.

Hiervoor is een Perilex stekker en een 5-aderige thermosnoer nodig.

 

De vijf aansluitpunten zullen op de juiste wijze moeten worden aangesloten op de stekker,

maar ook aan de onderzijde van de kookplaat. Ieder merk heeft zo zijn eigen aansluitwijze met vaak meerdere mogelijkheden.

 

Klik hier voor de tarieven van inductiekoken.

 

 

Aanpassingen krachtstroom

 

Neem contact met ons op voor een prijsopgave en bel 06 55 333 013.

 

* Voor krachtstroom dient uw groepenkast door een drie-fasen aansluiting gevoed te worden.
   Is er slechts een 1-fase voeding dan dient bij de netbeheerder uitbreiding/verzwaring  
   aangevraagd te worden.

 

 

 

Contactformulier

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Contactgegevens

 

OVI-ELECTRA

 

Jan Nieuwenhuyzenstraat 52-a

4818 RK Breda

T    06 55 333 013

E    ovi.electra@gmail.com

Kvk 20118601